Manja slova Veća slova RSSDirektorUprava za Ugljovodonike

Gospodin Vladan Dubljević


Rođen je 02. septmbra 1967. godine u Nikšiću, gde je završio osnovnu i srednju školu. Na Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 1992. godine, na odsjeku za geofiziku. Magistar tehničkih nauka iz oblasti hidrogeologije i geohemije postaje 2000. godine, na katedri za hidrogeologiju Rudarsko-geološkog fakulteta Beogradskog univerziteta. Dalje usavršavanje nastavlja u međunarodno priznatim školama, kao što je Instituto Agronomico per L’Oltremare iz Firenze, Italija – Geomatics Professional Master Course (2003) i PETRAD - Petroleum Policy and Resource Management Course, Stavanger, Norveška, iz oblasti nafte i gasa.

Tokom dvadeset godina duge karijere bio je vođa mnogih hidrogeoloških i geotehničkih projekata u zemlji i inostranstvu. Profesionalno iskustvo započeo je kao seizmolog-tektoničar u Seizmološkom zavodu Crne Gore. Profesionalna karijera  obilježena je usavršavanjem i sticanjem iskustva u oblasti izrade hidrogeoloških i inženjersko-geoloških karata, upotrebe GIS-a za potrebe daljinske detekcije i analize satelitskih snimaka. Posebno bogato iskustvo i znanje stekao je vodeći projekat uspostvaljanja naftne industrije u Crnoj Gori. Tokom osam godina bio je odgovoran za uspostavljnje politike upravljanja ugljovodoničnim resursom, pripremi pravnog okvira i modela ugovora za dodjelu koncesija za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa u podmorju Crne Gopre, organizaciju sobe sa podacima („Data room“), raspisivanju prvog tendera i končanu dodjelu  Ugovora o koncesija za istraživanje i proizvodnju ugljovodonika.

Od 2004. do 2009. godine bio je direktor JU Republički zavod za geološka istraživanja u Podgorici.  Pomoćnik ministra ekonomije postaje 2009. godine i tu funkciju je obavljao do 2014. godine, nakon čega je izabran na poziciju predsjednika Odbora direktora AD Rudnik uglja Pljevlja. Na ovoj funkciji ostao je do kraja 2016. godine.

Aktuelni je direktor novofrmirane Uprave za ugljovodonike.

Otac troje dece.